İPLİK NUMARA KARŞILAŞTIRMA ARACI

İLETİŞİM FORMU

KORKUT AKREDİTASYON SÜRECİNİ TAMAMLADI

KORKUT AKREDİTASYON SÜRECİNİ TAMAMLADI

''Kentsel Arama Kurtarma'' alanında inceleme süreci tamamlanan arama kurtarma ekibimiz, Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürlüğü’nün 31.05.2024 tarih ve 972252 sayılı yazısına göre, 23.05.2024 tarihi itibarıyla 3 yıl süreyle akredite edilmiştir. Bu önemli gelişme, afet ve acil durumlarda Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında sunulacak hizmetlerde aktif olarak yer alabileceğimiz anlamına geliyor.

Akreditasyon sürecinde, toplamda 29 kişiden oluşan ekibimiz, arama kurtarmadan ilkyardıma, öfke kontrolünden stres yönetimine kadar birçok önemli eğitim almıştır. Bu süreçte ekibimiz, KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer) eğitimlerinden kamp ve çadır kurmaya, GPS ve harita kullanma eğitimlerine kadar geniş kapsamlı hazırlıklar yaparak yetkinliklerini artırdı.

Almış oldukları bu eğitimler sayesinde KORKUT ekibi, ülkemizi derinden üzen 6 Şubat Kahramanmaraş depreminde arama kurtarma çalışmalarına bölgede destek verildi.

Kuruluşumuzdan bu yana tüm faaliyetlerimizde önceliğimiz, ülkemiz ve toplumumuz için değer yaratmaya odaklanmak oldu. Bu misyonla, afet dönemlerinde dayanışmanın ve ortak hareket etmenin hayati önem taşıdığına inanıyoruz. Birlikten doğan gücün en büyük dayanağımız olduğuna inanarak, dayanışma ruhuyla hareket ediyor ve tüm imkanlarımızla insanlarımızın yanında yer alıyoruz. 

Bu akreditasyon da Korteks ailesi olarak insanımıza ve ülkemize katkıda bulunma misyonumuzun bir parçasıdır. Afet anında hayat kurtarmak için gerekli tüm donanıma ve bilgiye sahip olan ekibimiz, koordinasyon ve iş birliği içinde görev alarak toplum güvenliğine hizmet etmeye hazırdır.